Home » Aktualności » Konkurs “Jakość i bezpieczeństwo żywności”

Konkurs “Jakość i bezpieczeństwo żywności”

Serdecznie zapraszamy do udziału w międzyszkolnym konkursie wiedzy z zakresu chemii żywności „Jakość i bezpieczeństwo żywności”.

Celem konkursu jest popularyzacja wiedzy z zakresu chemii żywności oraz dostarczenie uczniom rzetelnej wiedzy dotyczącej między innymi wpływu żywności i żywienia na zdrowie człowieka, bezpieczeństwa żywności i dodatków do żywności, znakowania produktów żywnościowych oraz odpowiedzialności producentów.

Konkurs trwa od 21 V do 10 VI  i składa się z dwóch etapów: pisemnego i ustnego (przeprowadzanych on-line).

Serdecznie zapraszamy na stronę  internetową konkursu https://wsiiz.pl/konkurs-zywnosc , gdzie można dokonać zapisu na konkurs oraz spotkania przygotowujące.

Informator o konkursie

Regulamin konkursu

 

2016 Copyright Statmedi